HTML

Az Izom Blog

Ez a blog az izomépítésről szól, valamint a bodybuilding nevű sportról, életstílusról is. A tartalom némiképp humoros hangvételű, de midenképp informatív.

Friss topikok

Archívum

2011.12.10. 22:16 Izom_admin

Előszó

A blogot azért indítottam, mert úgy érzem sokan el vannak tévedve a testépítés világában, nem tudják, milyen információhoz nyúljanak, kitől fogadjanak el tanácsot, és egyáltalán mit csináljanak.

De ez most megváltozik. Persze én sem tudok mindent, de nem fűződik érdekem ahhoz, hogy megtévesszelek titeket. A hirdetések, magazinok természetesen mindent el akarnak adni. Nem mondom, hogy minden hazugság, amit állítanak, de ki ne akarna tódítani milliókért? Ezért szeretnék sok dologra fényt deríteni, hátha könnyebb lesz megérteni és alkalmazni.  

Az izmos test egy fogalom. Azt jelenti, hogy valakinek nagy izomtömege van testalkatához képest, és ez kellőképpen látszik is, ez az alacsony testzsír eredménye. A 300 kilós ember, aki fél kézzel felemel egy kocsit erős, sok izommal, de simán ledagizzák, mert nem látszik az izmok alakja rendesen, nem esztétikus.

Én azzal se értek egyet, hogy azokat dicsőítik, akik fitnesz-, vagy strandalkattal rendelkeznek. Itt a férfiakra gondolok. A kockahas annak dicsőség, aki súlyosan el volt hízva, de másnak nem igazán. Mindenkinek bordás a hasfala, így születtünk. Aki kellőképpen sovány, annak látszik is. Mint minden más izma. Attól nem izmos valaki, hogy kidagad az ér a karján, vagy látszanak a szálkák a hátán. Ettől még könnyen lehet, hogy vasággyal együtt is csak 30 kilót nyom. 

A különféle modellek tehát ritkán számítanak különösen izmosnak. A "kigyúrt", "nagydarab" és "brutálállat" testépítőket azonban főleg megvetés illeti a társadalomban. Ennek oka lehet a félelem, de szerintem az igazi indok a sok kamu, ami a médiában terjed. Mielőtt bárki elkezdené kicsomagolni a fecskendőt, tisztázzunk valamit. A testépítés lehetséges teljesítménynövelő szerek, növekedési hormonok és egyéb szteroidok nélkül. Ha azonban világklasszis profi testépítő akarsz lenni, akkor azt még a legjobbak sem tudják drogok nélkül csinálni. Én nem ajánlom, de hát mindenki maga döntse el. Ha a környék legnagyobb kanja akarsz lenni holnapra, akkor pedig tegyél le róla, mert az még drogokkal se megy.

Elmondanék egy történetet ezzel kapcsolatban. Bizonyára sokan hallottak Gregg Valentino nevéről. Ő az egyik oka, hogy a testépítés nem örvend túl nagy népszerűségnek. De. Én személy szerint bírom az embert. Sok cikkjét olvastam, nagyon szellemes, könnyed modorú. Mit lát az átlagember? Gregg egy szörny, telepumpálta a karjait, meg a vállait, mert elkerüli a munkát, az edzést, és a könnyebb utat választja. Hogy látja Gregg? Az igazság az, hogy tizenpár évig naturál (drogmentes) módon testépített, és ekkor, kb. 40 éves fejjel eldöntötte, hogy neki kellenek a cuccok, mert ő állat akar lenni. A sztori azért különleges, mert ő több, mint egy évtizednyi edzés után döntött úgy, negyvenes fejjel, hogy cuccol. Anyaggal kezdeni azonban tényleg nem szabad. Ha nem lennének káros mellékhatásai, nem okoskodnék, de ez nem szimplán csalás, hanem elég durva módja az önkárosításnak.

Szólj hozzá!

Címkék: kamu hirdetések modell magazinok szteroidok izmos test


A bejegyzés trackback címe:

https://izom.blog.hu/api/trackback/id/tr53454334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása