HTML

Az Izom Blog

Ez a blog az izomépítésről szól, valamint a bodybuilding nevű sportról, életstílusról is. A tartalom némiképp humoros hangvételű, de midenképp informatív.

Friss topikok

Archívum

2011.12.19. 11:47 Izom_admin

Kezdőknek 1. és a testépítésről általában

Ez a bejegyzés a kezdőknek szól. Kezdő az, aki még nem fogott súlyzót, vagy aki még nem edzett tudatosan. Talán azok is tanulhatnak belőle, akik már benne vannak az iparban.

A kezdet kezdetén, mielőtt az ember komolyabban belefogna bárminemű edzésbe ,- és itt nem csak a testépítésről beszélek - meg kell határozni egy célt. Bármit úgy érdemes, úgy lehet kitartással csinálni, ha az ember szeme előtt ott lebeg egy cél. A testépítés sokféle célhoz segíthet hozzá, de ennek mindenképpen köze van a test formájának megváltoztatásához. Mivel a testépítés nem erősport, nem állóképességi sport, itt leszögezném, hogy aki minél gyorsabb akar lenni, lendületesebb, hajlékonyabb, illetve erősebb, de nem kíván nehezebb is lenni, az ne foglalkozzon testépítéssel.

A testépítés nem egyenlő a súlyzózással, ami egy tágabb fogalom. A testedzéssel meg végképp nem egyenlő. Sok ember erőért edz súlyokkal, ez természetesen lehetséges, de a testépítés nem erről szól. Ezt nem árt észben tartani. A haladás során persze lesz erőbeli, állóképességi fejlődés, de csak emiatt nem érdemes belevágni.

A megfelelő célhoz megfelelő módszer kell. Ha izomtömeget akarsz növelni, testépíts. Ha fogyni akarsz, fogyózz (diéta+edzés). Ha masszívan erős akarsz lenni, kezdj el erőemelést, vagy erősember sportokat. Ha gyors akarsz lenni, atletizálj, harcművészkedj. Ezeket vegyítheted is igény szerint. De hogyha szerinted bármilyen oknál fogva szükséged van a testépítésre, akkor olvasd el a második részt!

Szólj hozzá!

Címkék: sport célok testépítés tömegnövelés kezdőknek súlyzózás


A bejegyzés trackback címe:

https://izom.blog.hu/api/trackback/id/tr73475246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása